APDVS New Program Director Workshop Friday March 26th, 2021; 10 am CST

Moderators: Jeffrey Jim; David Rigberg

Hour 1: "I'm the new PD, now what???"

10:00 am	Welcome/Introduction	Moderators
10:02	Program Director Responsibility ACGME requirements	Salvatore Scali
(8 min)	Calendar of Events	(UF)
10:10	Curriculum Design	Christopher Abularrage
(8 min)	VSCORE	(Johns Hopkins)
	Virtual/In-person/self study	
	Simulation/Mock Oral Examinatoin	
10:18	Recruitment of Perspective Trainee	Jonathan Cardella
(8 min)	Specifically to your program???	(Yale)
	(Note: session on recruitment)	
10:26	Working with Program Coordinator	Toni (Harris) Schlotman
(8 min)	How to work together as partners?	(U of Nebraska)
10:34	Overall Q/A	
(20 min)		

10:55 Break

Hour 2: Potential Challenges as PD

11:00 am	Welcome Back	Moderators
11:02 (8 min)	Challenges within Division/Section Protected Time (0.2 FTE?) Difficult faculty members	Kellie Brown (MCW)
11:10 (8 min)	Challenges with other specialties General Surgery Radiology/Cardiology (rotations)	Mark Conrad (MGH)
11:18 (8 min)	Challenges with trainees Discipline/Attrition COVID/Maternity	Enjae Jung (OHSU)
11:26 (8 min)	All things \$\$\$ Funding for program Benefits (books/loupes/travel) Union rules (???)	Misty Humphries (UC Davis)
10:34 (20 min)	Overall Q/A	